Aquest cap de setmana comencen les activitats del Cordevi, el festival gastronòmic del Pallars Jussà que s’allarga fins al 18 de novembre i que compta amb més de 20 activitats que volen posar en valor la gastronomia i el territori a través de visites a explotacions agràries i ramaderes, tastos de productes locals i guiatges per paratges de la nostra història.

Aquest festival vol servir de complement a les ja més que conegudes fires de tardor de la comarca i on la gastronomia local n’és un dels protagonistes.

Precisament bars i restaurants se sumen com els darrers anys als Menús Cuina de Fira.
Tot i que el vi i l’ovella Xisqueta són protagonistes destacats de la iniciativa per la seva gran presència al territori, també hi trobem productors de licors, embotits, cerveses, mels, forns tradicionals i herbes diverses. Tots productes de terra pallaresa.
L’origen del festival rau en les accions de valorització gastronòmica des del programa Al teu Gust Aliments del Pallars, on es compta també amb 7 xefs de reconegut prestigi que s’han convertit en ambaixadors del corder del Pallars.

Parlen al vídeo: AINA HERNÁNDEZ, RAMADERA - JEROEN NAGTEGAAL, PRODUCTOR VI - ANNA RITZ, REGIDORA PROMOCIÓ LOCAL TREMP

el Pirineu avui