L’Associació l’Estornell de l’Espluga de Francolí ha inaugurat a Durro, a la Vall de Boí, una casa de colònies, Casa Llavasa. L’equipament compta amb 3 bordes totalment equipades que sumen un total de 24 places d’allotjament i que es poden llogar conjuntament o per separat.

Aquest equipament ha estat molt ben rebut pels veïns i veïnes de Durro, de la Vall de Boí i de la l’Alta Ribagorça en general, ja que posa en valor el territori i atrau visitants.

Equipaments d’aquestes característiques ajuden a cohesionar el territori català però també a crear un model de turisme integrador i sostenible amb el medi ambient que es pretén que sigui un referent arreu.

La casa es va adquirir per l’associació l’Estornell als anys 80 i ara, amb ajudes de diferents administracions i aportacions particulars i de la pròpia associació s’ha pogut acabar la reforma que ha tingut un cost d’uns 300.000 euros. Amb el pas dels anys s'ha establert un estret vincle entre l’Espluga de Francolí i la Vall de Boí i comarca.

Parlen al vídeo: ENRIC VIVES, PRESIDENT ASSOCIACIÓ L’ESTORNELL - ESTHER ISUS, TINENT ALCALDE VALL DE BOÍ - JOSEP LLUIS FARRERO, PRESIDENT C.C. ALTA RIBAGORÇA - ROSA AMORÓS, DELEGADA DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN - ESPERANÇA CASAS, COORDINADORA DE JUVENTUT A LLEIDA I ALT PIRINEU I ARAN

el Pirineu avui