La Plataforma Salvem Salau ha ofert una xerrada informativa sobre les prospeccions mineres que es volen dur a terme a la zona de Salau i el risc real que consideren que comporta no només per zona, sinó per tota la comarca del Pallars Sobirà.

En aquest moment el projecte es troba en avaluació ambiental simplificada per tal de fer la investigació per la mina, no per fer l’explotació. Però s’entén que no té sentit fer la investigació si no hi ha intenció d’explotació i reclamen que es tracta d’un espai de gran valor natural i amb moltes figures de protecció. Tot i així, en les converses mantingudes amb els departaments corresponents de la Generalitat se’ls ha dit que no deixar fer la investigació seria prevaricar.

De moment des de Plataforma es fa informació a la ciutadania a banda d’estar a sobre del projecte i intentar evitar que tiri endavant, però no descarten altres accions si no s’atura el projecte.

Parlen al vídeo: SOFIA ISUS, PRESIDENTA EMD ISIL I ALÒS

el Pirineu avui