Aquest cap de setmana s’ha disputat la desena edició de la “Salomon Ultra Pirineu” amb la celebració de diferents proves com la “Nit Pirineu” de divendres, on els participants van ascendir al refugi del Niu de l’Àliga des de La Molina. Dissabte va ser el torn de la cursa estrella, l’ “Ultra” de 110km i 6.800m de desnivell positiu, la “Marató Pirineu” i els seus 45km i 2.400m de desnivell positiu i la gran novetat de la present edició, la “Mitja Pirineu”.

El corredor català Jessed Hernández, que va ser el guanyador de la primera edició de la “Salomon Ultra Pirineu”, ha vençut també en la desena, amb un temps total de 12hores 35minuts i 36segons, mentre que la russa Ekaterina Mityaeva ha liderat la prova reina en categoria femenina amb una còmoda distància respecte la segona classificada i fent un temps total de 15hores 12minuts i 24 segons.
Pablo Villa, què l’any passat va guanyar l' “Ultra” enguany ha repetit un primer lloc però aquest cop a “la Marató” amb un temps de 3hores 54minuts i 36segons, mentre què Ingrid Ruiz, amb un temps de 5hores 09minuts i 10segons s’ha imposat en categoria femenina.
Per la seva banda, Antonio Martínez amb 1hora 18minuts i 37segons i Eli Gordón amb 1hora 30minuts i 51segons s'han emportat la Mitja Pirineu.
Recordem que la Salomon Ultra Pirineu és una prova d’ultra distància puntuable per les Skyrunner® Word Series, que transcorre pel marc incomparable del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb sortida i arribada a Bagà.

el Pirineu avui