La seu del Consell Comarcal de Cerdanya acull aquests dies una exposició dedicada a la figura de Pompeu Fabra, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. La mostra inclou vuit blocs expositius que presenten de manera planera i
amena les dimensions científiques i socials de l’obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia.

L'exposició, impulsada per la Generalitat les 4 diputacions, es podrà visitar fins al 15 d'octubre, de dilluns a dijous de 9 del matí a 6 de la tarda i els divendres de 9 del matí a 2 del migdia. 

Al llarg de l'any, la mostra també viatjarà per altres punts del territori català, concretament es podrà veure en 80 espais de 50 localitats.

Els departaments de la Presidència i de Cultura, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, impulsen l’Any Fabra, amb centenars d’actes arreu del territori en memòria i reconeixement d’aquest excepcional científic, que va codificar i modernitzar la llengua catalana, fent-la apta per als diversos estils i funcions. 

Per altra banda, el dissabte 20 d'octubre a les 8 del vespre, el Museu Cerdà acollirà una xerrada dedicada a Fabra que oferirà la catedràtica Maria Rosa Lloret.

Parlen al vídeo: MANEL FIGUERA, TÈCNIC NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA CC CERDANYA

el Pirineu avui