Cerdanya també s'ha sumat als nombrosos actes que s'han organitzat arreu de Catalunya per commemorar l'1 d'octubre. A les 9 del matí ha arrencat a Llívia una marxa lenta de vehicles, que ha recorregut els pobles de la Baga i la Solana fins arribar a l'escola Alfons I de Puigcerdà, centre que va ser l'únic punt de votació de la capital ceretana. Allà, unes 300 persones han rebut amb aplaudiments els participants a la marxa. Seguidament s'ha llegit un manifest per recordar el que va representar la jornada de l'1 d'octubre del 2017 i s'ha demanat la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.
Des de la plataforma de l'1-O han deixat clar que la jornada del referèndum va significar un abans i un després en la història del país i que per això calia organitzar diferents actes per commemorar-lo.

En la mateixa línia, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha recordat que l'1-O va demostrat que Catalunya és un país pacífic que reclama exercir els seus drets.

Després de la lectura del manifest, que ha anat a càrrec d'un veí italià que ha seguit la marxa lenta amb el seu tractor, ha tingut lloc un dinar de pícnic al parc Schierbeck i després molts veïns s'han desplaçat en autobús a la manifestació de Barcelona.

Parlen al vídeo: JOSEP RIBOT, MEMBRE PLATAFORMA 1-O - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

el Pirineu avui