Per commemorar el referèndum del passat 1 d’octubre, Sort, igual que la resta de municipis d’arreu, s’ha sumat a la celebració d’actes festius i reivindicatius. En aquesta ocasió però, Sort ha aprofitat per fer un referèndum entre els veïns i veïnes del municipi per tal de conèixer la seva opinió sobre si es vol canviar el nom del carrer Constitució per 1 d’Octubre després de rebre peticions.

Durant tot el matí també s’ha fet un programa especial a la ràdio Pallaresa, que emet per internet, des de davant mateix del Centre Republicà, just on hi ha l’urna per la votació del canvi de nom de carrer. S’ha remarcat que tot i que al Pallars va ser un dia festiu, ningú oblida les notícies que arribaven l’1 d’octubre passat de molts indrets de Catalunya.

A altres poblacions del Pallars també s’han fet activitats durant el dia d’avui com vermuts, dinars, activitats culturals i la penjada d’una placa commemorativa als col·legis electorals del passat 1 d’octubre.

Parlen al vídeo: RAIMON MONTERDE, ALCALDE DE SORT

el Pirineu avui