Els Pallars també han commemorat aquest primer aniversari de l’1 d’octubre amb diversos actes. A Tremp, aquest dilluns a primera hora del matí s’ha fet la lectura d’un manifest de l’Associació de Municipis per la Independència, i s’ha penjat una pancarta a l’Ajuntament amb el lema “Republiquem”.

D’altra banda, i en relació a la investigació oberta cap als alcaldes que van permetre l’1 d’octubre, Ubach s’ha mostrat confiat, ja que assegura que no es va cometre cap delicte i que, per tant, no es trobarà cap prova.

D’altra banda, al llarg del cap de setmana s’han realitzat diversos àpats grocs per commemorar aquesta data i recaptar diners per a la caixa de solidaritat.

Un d’ells ha tingut lloc aquest dissabte a la Pobla de Segur, on hi han pres part, entre d’altres, la germanda del president Carles Puigdemont, Montse Puigdemont, o la consellera de Justícia, la pobletana Ester Capella.

Parlen al vídeo: JOAN UBACH, ALCALDE DE TREMP

el Pirineu avui