A l’Alt Urgell s’han realitzat diversos actes de commemoració d’aquest primer aniversari de l’1 d’octubre. Durant el cap de setmana s’han dut a terme diverses activitats festives i reivindicatives, com ara tallers de cartes als presos i preses polítiques, recollides de signatures per canviar el nom a la plaça de les Monges i posar-li 1 d’octubre o una manifestació, que ha acabat a la plaça dels Oms. D’altra banda, aquest dilluns a les 12 del migdia alguns treballadors han fet una aturada de 5 minuts i s’han concentrat a les portes dels seus llocs de treball. Ha estat el cas de l’Hospital de la Seu d’Urgell.

A la Seu d’Urgell, els actes s’han clos aquest dilluns al vespre amb la descoberta d’un memorial a la plaça de les Monges.

Parlen al vídeo: MARIAN LAMOLLA, INFERMERA HOSPITAL LA SEU

el Pirineu avui