La Fira de Sant Ermengol tornarà a omplir la Seu d’Urgell els dies 19, 20 i 21 d’octubre. El certamen tornarà a tenir el formatge pirinenc com a eix central, amb la presència de 48 formatgeries d’arreu del territori. Enguany es manté una novetat recent, la inclusió del divendres com a dia més específic per als professionals del formatge, ja que la fira s’ha convertit en un referent per a ells.

En aquest sentit, no s’ha pogut donar cabuda a totes les formatgeries que volien particiar-hi i se n’ha deixat en llista d’espera. Enguany la jornada tècnica es farà a l’aula de tast i es manté la figura del formatge convidat.

A banda, es mantindrà la fira d’artesania a la plaça dels Oms, els productes ecològics al carrer Canonges, l’autofira i la fira multisectorial a bona part de l’eixample de la ciutat, amb 289 parades. També hi haurà algunes novetats a la fira ramadera.

A més, també hi haurà activitats culturals i unes xerrades prefira els dimecres previs del mes d’octubre a l’Espai Ermengol. Una altra novetat d’enguany és que s’intentarà que els tastos i els formatges es puguin pagar amb targeta de crèdit. La fira la inaugurarà la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - MIREIA FONT, TINENT ALCALDE PROMOCIÓ DE LA CIUTAT - CARLI FARRÀS, TÈCNICA PROMOCIÓ ECONÒMICA

El Pirineu avui