L’Ajuntament de la Seu d’Urgell es personarà com a acusació si es produeix alguna agressió amb motivació política al municipi. Aquest ha estat el compromís que ha pres l’equip de govern després que en el ple d’aquesta setmana s’hagi aprovat per unanimitat una moció de la CUP en aquest sentit. La moció també demana que l’Ajuntament insti a la Generalitat a perseguir l’onada d’agressions d’extrema dreta que hi ha hagut recentment al país, i que es declari la Seu d’Urgell lliure de racisme i feixisme.

D’altra banda, en aquest ple la CUP també va voler mostrar el seu suport als col·lectius feministres d’Andorra i l’Alt Urgell en la seva reclamació per tal que es despenalitzi l’avortament al Principat. Justament, aquesta setmana aquests col·lectius han emès un comunicat on exigeixen la despenalització immediata de l’avortament i demanen al Govern d’Andorra que deixi de sotmetre’s a les amenaces de l’Arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra.

Parlen al vídeo: PAU LOZANO, PORTAVEU DE LA CUP

El Pirineu avui