La Conselleria d’Interior s’ha compromès a crear la regió d’Emergències de l’Alt Pirineu, tot segregant-la de la de Ponent. Així ho ha assegurat el conseller d’Interior, Miquel Buch, que aquest dijous ha visitat la Seu d’Urgell. Entre d’altres trobades, Buch s’ha reunit amb representants polítics i de cossos d’emergència de l’Alt Pirineu, i els ha traslladat el compromís polític de començar a treballar per crear aquesta nova regió, que se sumarà a la ja existent regió policial pirinenca.

A la tarda, Buch ha assistit a l’acte que s’ha fet a la Seu en record i homenatge del director dels serveis territorials d’Interior al Pirineu, Josep Palau, mort el febrer del 2017.

D’altra banda, Buch ha visitat al matí l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, on ha signat el llibre d’honor i s’ha reunit amb membres del consistori. A la seva arribada ha estat interpel·lat per representants de l’Esquerra Independentista de la ciutat.
Li han recriminat la retirada de les tendes de campanya que hi havia a la plaça de Sant Jaume, on estaven acampades diverses persones per impedir una manifestació d’un sindicat policial espanyol que s’ha de fer aquest dissabte.

Buch també ha aprofitat la seva visita a la Seu d’Urgell per reunir-se amb l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, al Palau Episcopal.

Parlen al vídeo: MIQUEL BUCH, CONSELLER D’INTERIOR

El Pirineu avui