Esterri d’Àneu ha acollit aquest dijous la inauguració de la 3a edició del Congrés de Recerca i Arxius, enguany dedicat a la Guerra Civil i on al llarg dels 3 dies que dura es preveu arribar al centenar d’assistents. La finalitat és donar a conèixer els diferents arxius, fonts documentals i procediments d’investigació vinculats a la Guerra Civil.

Avui en dia, la investigació sobre la Guerra Civil segueix despertant un interès molt elevat entre la comunitat científica i les noves tecnologies han obert noves possibilitats d’investigació, però també altres metodologies que no s’empraven fins ara.

Al llarg del Congrés s’intercala ponències d’experts en recerca històrica i taules rodones sobre diferents fonts documentals amb temes com Els papers de Salamanca, les víctimes de la Guerra i la informació més enllà de les xifres, entre altres.

Parlen al vídeo: ORIOL RIART, RESPONSABLE DE L’ARXIU DE LES VALLS D’ÀNEU

El Pirineu avui