L’exposició Se’n parlave i n’hi havie... produïda per la Xarxa de museus de les terres de Lleida i Aran i coordinada per l’historiador Pau Castell es pot visitar durant aquesta tardor al museu de Cervera. Aquesta mostra itinerant vol acostar al públic l’estudi fet sobre bruixeria a les Terres de Ponent i el Pirineu, ja que la cacera de bruixes era recurrent al Pirineu, indret on encara hi ha testimonis que recorden alguna pràctica de bruixeria.

L’exposició explica els fets històrics sobre la cacera de bruixes entre els segles XV i XVII però també la realitat etnogràfica.

L’exposició compta amb àudios de testimonis, però també amb objectes que s’utilitzaven per protegir-se així com documentació històrica. La mostra passarà al Museu de la Noguera a principis de novembre i durant el 2019 seguirà itinerant pels diferents museus de la Xarxa de museus de les terres de Lleida i Aran.

Parlen al vídeo: PAU CASTELL, COMISSARI EXPOSICIÓ

El Pirineu avui