Aquest dimecres Rialp ha celebrat la seva festa dedicada als Sants Cosme i Damià. Una festa centenària i molt arrelada al poble, ja que compta amb la participació de molts veïns i veïnes a les diferents activitats. La festa comença amb la processó dels Sants que surten de la seva capella fins l’església on es fa una missa en honor seu.

És una festa molt popular i al llarg del dia es fan actes per a tots els públics i edats, des de l’ofrena als sants, al dinar popular, passant per inflables per als més petits i ball de tarda per finalitzar la celebració.
La capella de Sant Cosme i Sant Damià és una capella modesta però molt cuidada pels veïns i veïnes.

La capella va ser arreglada fa uns anys i no només amb aportacions de les administracions i el bisbat, sinó que veïns i veïnes del poble també s’hi van bolcar.

Parlen al vídeo: GERARD SABARICH, ALCALDE RIALP

El Pirineu avui