El Departament d’Ensenyament s’ha compromès a potenciar els cicles de Formació Professional a l’Alt Pirineu i Aran al llarg dels propers anys. Ho ha assegurat aquest dimarts el director del Departament a Lleida, Carles Vega, que ha presidit l’acte d’inici de curs a la demarcació, que enguany s’ha fet a la Seu d’Urgell. Tot i això, per fer-ho ha deixat clar que caldrà la col·laboració i la participació del teixit empresarial del territori.

D’altra banda aquest ha estat el primer curs escolar que el departament ha desagregat les dades de pràcticament tota la demaració de l’Alt Pirineu i Aran. Així, per primer cop no s’han ofert juntes les de tota la província, sinó que s’han separat les de Ponent de les de gairebé tot l’Alt Pirineu i Aran, a excpeció dels 11 municipis de Cerdanya pertanyents a Girona.

El curs ha començat amb 7.739 alumnes i 784 docents, repartits per 55 centres. A més, dos centres s’incorporen al Programa Generació Plurilingüe, el Valldeflors de Tremp i el Garona de Vielha i dos més han estat seleccionats com a socis europeus de Programes Erasmus plus, l’institut de la Pobla de Segur i l’escola Àngel Serafi i Casanova de Sort. D’altra banda, l’escola Ridolaina de Montellà i la ZER Alta Ribagorça començaran el projecte Chess and English.

Parlen al vídeo: CARLES VEGA, DIRECTOR ENSENYAMENT LLEIDA - ROSA AMORÓS, DELEGADA GOVERN ALT PIRINEU I ARAN

El Pirineu avui