El CETAP de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dimarts la quarta edició del Workshop Ocupacional. Hi han pres part 20 empreses de l’Alt Urgell, Cerdanya, Andorra i el Pallars Sobirà, que han donat a conèixer les seves ofertes de feina a les persones inscrites. La sessió del matí s’ha adreçat al sector del comerç, hostaleria i restauració, i s’han realitzat un total de 180 contactes. A la tarda, mentrestant, s’han fet les entrevistes amb universitaris.

Al Workshop també hi han participat representants del Servei d’Ocupació de Catalunya a l’Alt Urgell, i del Servei d’Immigració d’Andorra. En el primer cas han constatat un descens del nombre de persones en recerca de feina, i en el segon, un increment del nombre de treballadors fronterers, que ja superen els 1.500.

De fet, gairebé la meitat de les empreses presents al workshop han estat andorranes. Pel que fa a les de l’Alt Urgell, enguany n’hi ha hagut més que en edicions anteriors, destacant sobretot empreses de l’àmbit de l’hosteleria, el turisme rural o la restauració i l’alimentació.

La jornada també ha comptat amb un taller pràctic sobre les millors competències en la incorporació de talent jove a les empreses, amb l’expert en comunicació i inserció sociolaboral Iván Lara.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, TINENT ALCALDE LA SEU - ELISA FARRÉ, DIRECTORA SOC ALT URGELL - JESÚS GUARDIET, DIRECTOR SERVEI IMMIGRACIÓ ANDORRA - MARISOL SALVADÓ, RESPONSABLE MENJA’T L’ALT URGELL

El Pirineu avui