L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha obert una campanya de micromecenatge per tal d’ajudar a finançar els Special Olympics, que se celebraran a la capital de l’Alt Urgell i a Andorra la Vella. Aquest dilluns s’ha donat a conèixer el programa dels jocs, que es disputaran del 4 al 7 d’octubre. L’esdeveniment tindrà un cost d’un milió d’euros, que assumiran l’ajuntament de la Seu i el Comú d’Andorra la Vella, així com els governs català i andorrà i altres patrocinadors privats. Tot i això, s’ha posat en marxa una campanya per buscar el suport ciutadà.

Pel que fa al programa d’actes, la cerimònia d’inauguració tindrà lloc al Pavelló de Govern d’Andorra la Vella, i la de clausura es farà al camp de futbol Emili Vicente de la Seu. Les proves, mentrestant, es repartiran entre les dues localitats.

Des de l’Ajuntament volen que la ciutadania es faci seva la celebració dels Jocs i és per això que, de cara al dimecres 3 d’octubre s’ha organitzat una festa per rebre la flama olímpica.

Els Jocs aplegaran 1.500 esportistes, la major part provinents de les delegacions catalanes, mentre que les delegacions espanyoles comptaran amb 95 esportistes. Per la seva part, la delegació andorrana està conformada per 48 esportistes i les delegacions internacionals estan formades per 122 esportistes. En total es lliuraran 2.402 medalles. Pel que fa als voluntaris, la Seu comptarà amb 537 persones.

Parlen al vídeo: ANNA VIVES, TINENT ALCALDE ATENCIÓ A LES PERSONES - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - DAVID VALLVÉ, DIRECTOR SERVEI ESPORTS

El Pirineu avui