Un equip de l’escola Albert Vives de la Seu d’Urgell s’ha classificat per als Campionats del Món de la World Robot Olympiad, que se celebrarà del 16 al 18 de novembre a Tailàndia. Ho ha fet després de quedar subcampió d’Espanya en la seva categoria en la final nacional celebrada el cap de setmana passat a Platja d’Aro. Ara, els tres nois i la seva professora preparen ja la prova que hauran de superar a Tailàndia, on es trobaran amb els millors del món en aquesta disciplina, que solen ser asiàtics.

L’Albert Vives va començar a apostar per la robòtica com a matèria curricular i també com a activitat extraescolar fa només dos anys. És per això que consideren un gran èxit haver-se plantat a una final mundial en tant poc temps.

Ara, el gran repte que té l’equip és aconseguir el finançament necessari per poder pagar-se el desplaçament i l’estada a Tailàndia. Calculen que els pot valer uns 8.000 euros i és per això que han fet una crida a empreses i institucions de la ciutat i la comarca perquè els ajudin econòmicament.

Parlen al vídeo: MIREIA ALBA, PROFESSORA TECNOLOGIA - ARANAU VIDAL, ALUMNE - PAU FÀBREGA, ALUMNE - JOEL OBIOLS, ALUMNE - ISIDOR ALBERICH, DIRECTOR ALBERT VIVES

El Pirineu avui