El Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec participà per primera vegada des de que va ser nomenat geoparc a les reunions oficials de les Xarxes Mundial i Europea de Geoparcs que s’han dut a terme a Itàlia, on se li ha lliurat el certificat oficial de pertinença a la Xarxa Mundial de Geoparcs per al període 2018-2021.
Durant les sessions científiques del congrés, el director científic del Geoparc Conca de Tremp – Montsec i responsable del Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, ha presentat els programes educatius al voltant del perfil sísmic ECORS, un dels trets distintius del geoparc. També s’ha moderat des del Geoparc Conca de Tremp-Montsec dos taules de sessions i s’ha participat en dos grups de treball específics sobre turisme i patrimoni immaterial.
També s’ha perfilat durant el congrés un projecte educatiu que es preveu presentar en breu a les escoles de la zona del geoparc Conca de Tremp-Montsec.

El Pirineu avui