Aquest dimarts al vespre s’han presentat al Palau de la Generalitat els jocs Special Olympics que acolliran la Seu d’Urgell i Andorra la Vella. Ho han fet en un acte amb la presència del mateix president Quim Torra, que s’ha referit així als jocs.

Els Jocs es disputaran del 4 al 7 d'octubre, i és el primer cop que es celebren en dos estats diferents. Enguany, els Special Olympics tenen com a lema “Millor és qui ho intenta", per a un esdeveniment que està consolidat com un dels referents esportius més importants de l'àmbit internacional.

A l’acte, també hi han estat presents els màxims representants de la Seu d’Urgell i Andorra la Vella, Albert Batalla i Conxita Marsol, que han destacat la gran experiència que suposarà acollir aquest esdeveniment.

En total, els jocs aplegaran uns 1.500 esportistes entre les dues seus. A la capital de l’Alt Urgell s’hi disputaran les competicions de bàsquet, ciclisme, hoquei, tennis, petanca i el programa anomenat Young Athletes. A Andorra la Vella, mentrestant, competiran els atletes de les disciplines d’atletisme, futbol sala, natació, gimnàstica, bàdminton, tennis taula, judo i handbol.

Parlen al vídeo: QUIM TORRA, PRESIDENT DE LA GENERALITAT - MARINA GÓMEZ, PRESIDENTA FEDERACIÓ ACELL - SERGI GRIMAU, PRESIDENT SPECIAL OLYMPICS CATALUNYA - EZEQUIEL VICENTE, ESPORTISTA SPECIAL OLYMPICS - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - CONXITA MARSOL, CÒNSOL MAJOR D’ANDORRA LA VELLA

El Pirineu avui