El Pui i les Esplugues de Segur ja han estat objecte de dos campanyes d’excavació per part del Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona amb suport de l’Ajuntament de la Pobla de Segur. Els jaciments del Pui i les Esplugues són un espai privilegiat per entendre el poblament medieval al Pallars.

En aquesta darrera excavació, al jaciment de les Esplugues de Segur han trobat materials de l’època prehistòrica, concretament de l’Edat de Bronze, i al Pui de Segur, que és una vila closa, s’està treballant en veure l’urbanisme, el traçat de les cases.
La idea és que aquestes excavacions tinguin continuïtat almenys durant el propers 4 anys.
I a més, durant les campanyes s’organitza un dia de portes obertes amb visita guiada perquè els veïns i veïnes coneguin els treballs que es duen a terme i el patrimoni que els envolta.

Parlen al vídeo: PAU CASTELL, PROFESSOR HISTÒRIA MEDIEVAL

El Pirineu avui