L’exposició del projecte “Perseguits i Salvats” es pot veure aquests dies a l’església Santa Maria de Mijaran, a Vielha. La mostra que ja ha recorregut diverses poblacions, documenta la fugida dels jueus pel Pirineu de Lleida gràcies a l’ajuda que van rebre d’algunes persones residents als Pirineus.

L’exposició que està dividida en cinc parts, exposa la història de la fugida jueva i les diverses rutes d’evasió que van haver recórrer els jueus. Actualment aquestes rutes han estat senyalitzades de manera que puguin ser recorregudes pels turistes.

Perseguits i salvats es podrà visitar a Vielha fins al 4 de novembre, i al desembre, es traslladarà fins a Tel Aviv, a Israel.

Parlen al vídeo: JOAN RENÉ, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA - JOSEP CALVET, HISTORIADOR I EXPERT EN ÈXODE JUEU

El Pirineu avui