Aquest divendres al vespre ha tingut lloc al seminari diocesà la presentació del dinovè volum d’Urgèlia, que enguany ha celebrat el 40è aniversari. Es tracta de la publicació editada per la Societat Cultural Urgel·litana on hi veuen la llum estudis monogràfics, edicions de textos i documents, inventaris de manuscrits i altres treballs sobre esglésies i obres d’art corresponents al territori de muntanya del Bisbat d’Urgell.

En aquest dinovè volum s’hi pot trobar un article sobre Prim Bertran, un historiador molt vinculat a Urgèlia, recentment traspassat. També conté treballs sobre el Diplomatari de Santa Maria d’Organyà entre el 1091 i el 1150, sobre el catàleg de l’Arxiu Capitular d’Urgell, sobre els orígens de la diòcesi d'Urgell i el bisbe Just o sobre el canonge Ignasi de Cruïlles, entre d’altres.

Parlen al vídeo: BENIGNE MARQUÈS, ARXIVER CAPITULAR D’URGELL

El Pirineu avui