Durant aquesta campanya d’anellament d’ocells a la Vall Fosca s’ha fet la captura 10.000, i al llarg dels 9 anys que fa que es duen a terme campanyes s’han anellat 77 espècies diferents, unes xifres que situen la zona com un dels referents en l'estudi de la migració als Pirineus.

Aquest estudi es va decidir fer a la Vall Fosca perquè hi ha unes zones amb prat de dall amb un estat de conservació òptim pel que fa a la migració d’ocells. A més és una zona que permet estudiar ocells que passen per cotes molt altes, concretament per la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes.
Aquest estudi es fa en complicitat amb pagesos i ramaders de la zona, ja que són qui cedeixen les finques per la col·locació de xarxes.

A més s’han fet captures curioses com espècies que és la primera vegada que s’agafen a Catalunya, s’ha detectat que n’hi ha que fan parades importants en aquests prats i fa uns dies es va capturar el boscaler pintat gros número 100 dels 9 anys que es porta anellant a la zona.
Cal tenir en compte que els estudis de migració d’ocells a llarg termini serveixen per conèixer els efectes del canvi climàtic i que l’any que ve s’hauran reunit dades de migració durant 10 anys a la Vall Fosca.
A banda de l’interès natural de l’activitat, també és un atractiu turístic ja que s’organitzen jornades de visita alguns dels dies que es fa anellament.

Parlen al vídeo: PERE JOSA, ANELLADOR ESTACIÓ BIOLÒGICA DEL PALLARS JUSSÀ - JORDI LANGUIL, PROPIETARI FINQUES

El Pirineu avui