L’entitat ecologista Ipcena ha posat en dubte el nombre d’atacs a fauna que s’atribueixen a l’ós Goiat. En aquest sentit, asseguren que si és cert que aquest exemplar ha realitzat una dotzena d’atacs, aquests són només un petit percentatge del global dels que pateix la ramaderia per culpa de la fauna salvatge. A més, consideren molt complicat que aquest tipus d'animal sigui capaç d'atacar a 8 cavalls i insisteixen que continua faltant diàleg per resoldre la problemàtica.

L’entitat ha respost així a l’anunci fet la setmana passada per la Generalitat, on va deixar clar que el programa de reintroducció de l’ós al Pirineu es mantindrà, tot i la polèmica generada pels atacs al bestiar. En aquest sentit, des del sindicat Assaja i des de l’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà també s’han referit a aquesta qüestió, i s’han mostrat preocupats. Han criticat la decisió de la Generalitat, tot assenyalant que el manteniment de l’ós al Pirineu perjudica seriosament el sector ramader.

Parlen al vídeo: JOAN VÁZQUEZ, PORTAVEU D’IPCENA

El Pirineu avui