Una trentena de persones han assistit aquest dissabte a la xerrada sobre el romànic de Santa Maria de Covet a la mateixa església a càrrec de la doctora Imma Lorés i organitzada per Catalonia Sacra. L’església de Covet es troba en un estat molt bo de conservació i té una portalada molt especial.

Per la datació de l’església, aquest tipus de finestra és molt innovadora, ja que no es normalitza fins més tard. Durant la xerrada s’han explicat tan les peculiaritats externes com internes del conjunt romànic in situ, ja que l’explicació ha anat acompanyada d’una passejada per tots els racons del temple. A banda de la portalada també en destaca una galeria aixecada sobre el mur de la façana, la decoració que recorre l'absis central i les escultures al voltant de tota la façana del temple.
Amb activitats com aquesta, Catalonia Sacra vol donar a conèixer el patrimoni eclesiàstic i crear una dinàmica turística per aproximar-lo a tots els públics.

Parlen al vídeo: IMMA LORÉS, DOCTORA EN HISTÒRIA DE L’ART

El Pirineu avui