La sala de plens de l’Ajuntament de Montferrer i Castellbo ha acollit aquest dijous a la tarda la presentació del treball de recerca elaborat per l’estudiant de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell Georgina Boix. El treball, que duu per títol “Una vida estroncada per la guerra” recull la memòria del besavi de l’autora, un republicà fill de Burgos que va lluitar contra el franquisme i va patir l’exili.

A banda de la memòria oral dels seus familiars, l’autora ha consultat els arxiu de la Seu d’Urgell i de Badalona per tal de recollir informació per elaborar el treball. Aquest ha estat tutoritzat pel professor i historiador de la Seu Jordi Nistal, i ha rebut dues distincions universitàries. Concretament, la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona li ha atorgat una menció honorífica, i també ha rebut el Premi als Treballs de Recerca sobre la memòria històrica, disseny i comunicació de la Universitat de Vic.

Parlen al vídeo: GEORGINA BOIX, AUTORA DEL TREBALL DE RECERCA

El Pirineu avui