La 19ª etapa de la Vuelta ciclista a Espanya ha creuat aquest divendres l’Alt Urgell de punta a punta. Els ciclistes, provinents de Lleida, han acabat l’etapa a la Rabassa, després de remuntar bona part de la vall del Segre. A primera hora de la tarda han entrat a la comarca per la C14, a l’extrem sud, i al voltant de dos quarts de cinc han passat per la Seu d’Urgell. Posteriorment, ja han enfilat la N145 cap a Andorra. El guanyador ha estat el francès Thibaut Pinot, mentre que el britànic Simon Yates i l’holandès Steven Kruijswijk l’han acompanyat al podi . D’altra banda, en moltes localitats la prova ha estat rebuda amb llaços grocs. Ha estat el cas de la Seu, on se n’han acabat veient tot i que al llarg del dia operaris del servei de carreters i també veïns particulars n’han arrancat uns quants. A la capital, els ciclistes també han estat rebuts amb banderes estelades i espanyoles.

El Pirineu avui