El govern de la Generalitat ha assegurat que seguirà endavant amb el projecte de reintroducció de l’ós al Pirineu i que si bé l’ós Goiat fa més atacs que la mitjana, un sol exemplar no pot condicionar tot el projecte.

S’ha posat èmfasi en les mesures amb què la Generalitat treballa, a través del programa PirosLife de la Unió Europea, per garantir el cohabitatge de l'activitat ramadera i l'os bru, no només amb ajuts i indemnitzacions, sinó amb ofertes d'agrupament i de vigilància de ramats.

També ha assegurat que el govern seguirà destinant un pressupost d’uns 500.000 euros anuals al programa de conservació de l’ós, un gruix important del qual es destina a prevenció de danys a la ramaderia.
Miralles també ha remarcat que hi ha informació sobre el projecte a l’abast de tothom i fulletons informatius i cartelleria del comportament a seguir si et trobes un ós o davant dels gossos de protecció.

Parlen al vídeo: FERRAN MIRALLES, DIRECTOR GENERAL DE POLÍTIQUES AMBIENTALS

El Pirineu avui