L’accés al Santurari d’Arboló pel pont d’Arboló finalment ha hagut de ser tancat pel perill de caiguda de roques de la muntanya. Ja fa uns dies es va alertar dels despreniments i es recomanava l’arribada al santuari pel camí de Gerri de la Sal però finalment s’ha precintat el pas i s’han suspès les misses previstes al santuari per aquest mes de setembre.

Des del parc natural de l’Alt Pirineu s’està treballant per tramitar una despesa d’urgència i fer un sanejament de les roques que poden caure.

Es calcula que pel santuari d’Arboló hi passen unes 10.000 persones l’any i tot i el tancament d’aquest accés per fer els treballs de sanejament de la muntanya que s’espera que finalitzin en pocs mesos, es pot seguir visitant el santuari pel camí que hi porta des de Gerri de la Sal.

Parlen al vídeo: MARC GARRIGA, DIRECTOR PARC NATURAL ALT PIRINEU

El Pirineu avui