L’Ajuntament de les Valls de Valira ha demanat ajuda a la Diputació de Lleida, a la Generalitat i a la Direcció General de Carreteres per poder arreglar la carretera d’Os de Civís. Fa unes setmanes hi va haver una forta esllavissada de roques que va deixar colgada la via i fins i tot en va enfonsar una part. Arreglar-ho té un cost de 60.000 euros i l’ajuntament ja ha deixat clar que sol no pot fer front a aquesta despesa imprevista.

Justament, poc abans que tingués lloc l’esllavissada, l’ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell havien invertit 50.000 euros en pavimentar un tram de la via que estava força malmès.

Tot i que l’esllavissada es va produir en territori català, el servei de carreteres andorrà va fer la neteja de la via per una qüestió de cortesia. Cal recordar que l’accés per carretera al poble d’Os de Civís només es pot fer per territori andorrà, a través de la CG6.

Parlen al vídeo: RICARD MATEU, ALCALDE VALLS DE VALIRA

El Pirineu avui