L’Alt Pirineu i Aran s’ha sumat un any més als actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Diverses poblacions han realitzat activitats per tal de commemorar l’11 de setembre, com ara Sort o la Pobla de Segur, on s’han fet ofrenes florals al General Moragues, Tremp, on l’acte institucional es va fer dilluns al vespre, o Puigcerdà, que com de costum ha celebrat el tradicional aplec de Bell-lloc, l’arrossada popular i la ballada de sardanes. A la Seu d’Urgell, mentrestant, s’ha fet un any més la lectura d’un manifest per part d’Òmnium, una lectura musicada de poemes, la hissada de la senyera i una ballada de sardanes.

A banda dels actes que s’han celebrat al territori, també han estat nombroses les persones que s’han desplaçat fins a Barcelona per tal d’assistir a la manifestació de la tarda, a favor de la República i de l’alliberament dels presos i exiliats. Més enllà d’aquells que han optat per baixar a la capital amb vehicle privat, les entitats sobiranistes han emplenat una vintena d’autobusos, que han sortit des de les cinc comarques de l’Alt Pirineu. D’on han sortit més autobusos ha estat l’Alt Urgell, amb un total de set.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui