Isona ha acollit aquest dilluns el primer acte institucional conjunt de la Diada de Catalunya en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera de justícia, Ester Capella, que ha posat molt èmfasi als diferents esdeveniments que van marcar l’any passat. Ha remarcat la resposta solidària com a societat als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i la resposta desproporcionada que es rep cada dia a Catalunya per voler expressar democràticament i pacíficament la voluntat del poble.
Per la seva banda, la delegada del govern a l’Alt Pirineu i Aran s’ha mostrat satisfeta de poder fer per primera vegada aquest acte ja que considera que és una forma més de visibilitzar el Pirineu.

Tots els parlaments han tingut un record per totes aquelles persones que es troben fora del país o en presó per motius polítics
Durant l’acte, que ha comptat amb nombroses autoritats del territori i veïns i veïnes de la zona, s’ha pogut sentir la coral d’Isona, s’ha fet entrega de les ofrenes florals i ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, DELEGADA DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN

El Pirineu avui