La mestra trempolina, Joana Torné, va donar el tret de sortida a la Festa Major de Tremp amb el pregó inaugural. Des de fa un temps, es demana de fer el pregó a persones emblemàtiques del poble o bé que hi tinguin relació i enguany s’ha seguit amb la tradició i s’ha pogut comptar amb la Joana, una mestra que ha tingut a la classe a diferents generacions de moltes famílies de Tremp.

La plaça de la Creu es va emplenar de gom a gom per sentir a la Joana des del balcó de l’Ajuntament que, acompanyada de la seva família i amics, i va anar relatant anècdotes i sentiments de la seva vida com a trempolina i mestra.

Un cop acabat el pregó es fa la tradicional encesa de la traca i la foto conjunta de tots els assistents a l’acte.

Parlen al vídeo: JOAN UBACH, ALCALDE DE TREMP - JOANA TORNÉ, PREGONERA

El Pirineu avui