La pedania de Taús, al municipi de les Valls d’Aguilar, vol que s’acabi d’asfaltar la pista que uneix el seu terme amb el de Baix Pallars, al Pallars Sobirà. Actualment, encara hi ha cinc quilòmetres de camí de terra, entre poc abans del poble de Taús i la zona de Sarroca, ja a la comarca veïna. Des de l’Entitat Municipal Descentralitzada creuen que disposar d’una carretera asfaltada comportaria força beneficis per als nuclis de Taús i dels Castells, on encara hi viuen una desena de persones.

Bigordà assegura que ja fa vint anys que es parla d’aquest projecte. Tot i això, lamenta que les administracions supramunicipals no acaben de dotar als titulars de la via, els ajuntaments de les Valls d’Aguilar i de Baix Pallars, dels fons necessaris per materialitzar-lo. Si es fes, aquest seria el tercer enllaç asfaltat entre l’Alt Urgell i els Pallars Sobirà i Jussà, després del port del Cantó i el coll de Bóixols.

Parlen al vídeo: SALVADOR BIGORDÀ, PRESIDENT EMD TAÚS

El Pirineu avui