Aquesta és la Utah, una border collie que el proper 23 de setembre participarà al 1r concurs inter-races de gossos pastors de Puigcerdà. Un dels organitzadors és l'Esteve, que actualment vigila un ramat de 900 ovelles a Niula amb l'ajuda de la Utah i de la resta de gossos. Amb l'objectiu de donar a conèixer l'ofici de pastor i buscar els millors exemplars canins, l'Esteve i un amic han impulsat la primera edició d'aquest certamen, on hi participaran 9 pastors de diferents punts de Catalunya.

Hi poden participar gossos de diferents races, això sí, han de ser gossos que guarden ovelles, com el border collie, gos d'atura, gorbea o beauceron.
Un dels atractius d'aquest concurs és que els participants no coneixeran les proves fins al mateix dia. D'aquesta manera s'evita que els pastors entrenin els gossos per fer un exercici en concret. Una de les proves que es fan en aquest tipus de concursos és aquesta.

Els concursos interraces de gossos pastors són molt populars a Europa però menys a casa nostra. És per això que els seus impulsors esperen organitzar futures edicions i que, poc a poc, el certamen vagi creixent.
Com dèiem, el concurs serà el proper diumenge 23 de setembre a les 10 del matí al prat situat a l'Avinguda Ramon Condomines, a tocar del poliesportiu de Puigcerdà. A més, també hi haurà un espai dedicat als productes artesanals.

Parlen al vídeo: ESTEVE RIVERO, ORGANITZADOR

El Pirineu avui