L'ajuntament de Puigcerdà ha iniciat aquesta setmana les obres de remodelació de l'antiga cuina de l'Institut Pere Borrell per tal de que l’equipament pugui acollir les pràctiques del cicle de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia que el centre educatiu ofereix des del curs 2017-2018.
Tot i que les obres s'havien d'executar l'any passat, finalment no ha estat fins aquest curs que s'han adjudicat. Així doncs, durant el passat curs els alumnes i professorat van utilitzar les instal·lacions de l’antic restaurant que hi ha a la plaça Regne de Mallorca. De fet, fins que no finalitzin els treballs a la cuina de l'institut, les pràctiques es seguiran fent en aquest lloc.
Des del consistori s'han mostrat satisfets de poder iniciar els treballs, que tindran un cost total de 123.000 euros, finançats íntegrament per l'ajuntament.

Els 75.00 euros seran finançats amb romanent de tresoreria d’anys anteriors mentre que els 48.000 restants es finançaran mitjançant una operació de crèdit.
El cicle de Cuina i Gastronomia té una durada de 2 anys i s’ofereix en modalitat Dual. Això vol dir que hi haurà una part teòrica que es fa a l’institut i una part pràctica remunerada que els alumnes fan a les empreses. Aquesta formació, doncs, dona resposta al sector serveis de la comarca, que demanava formació de qualitat pels joves que volen dedicar-se a la restauració.

La previsió és que la rehabilitació estigui completada a finals d’aquesta tardor.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui