Aquest divendres s’ha presentat als alumnes de l’Escola de Pastors de Catalunya el projecte dels Espais Test Agraris, una iniciativa que vol fomentar el relleu generacional al camp. Són finques condicionades per a exercir algunes activitats agràries i així provar projectes agrícoles o ramaders en un entorn segur i també se’ls proveeix d’un marc legal a banda d’un acompanyament global.

Aquest test d’activitat dura entre 1 i 3 anys i des de l’Escola de Pastors es veu interessant poder oferir aquesta possibilitat als seus alumnes.

Existeixen 2 tipus d’espais Test, el permanent, on sempre van rotant persones que volen provar activitats agràries, i el temporal, que són explotacions en traspàs que poden provar i si els funciona s’hi queden.
Des de l’escola es vol crear una xarxa d’espais test juntament amb la resta d’entitats que coordinen i participen al projecte com ARCA i la Xarxa de custòdia del territori entre altres.
Es preveu editar a finals de setembre el fulletó "Espais Test Agraris: una aposta pel relleu generacional”.
A França és una eina que fa anys que s'utilitza i que ajuda a que els processos d'instal·lació tinguin més garanties d'èxit.

Parlen al vídeo: MARIA DÍAZ, ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA

El Pirineu avui