Un estiu més, el Grup de Recerca de Cerdanya ha programat el cicle de conferències “A l'estiu, recerca't”, que té la intenció d’apropar la història, la cultura i la ciència als veïns i visitants durant els mesos estivals. Enguany s'han fet un total de vuit xerrades, se n'ha hagut de suspendre una per motius tècnics, que han tingut lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà i una d'elles a l'Espai Ceretània de Bolvir.
Com sempre, temàtiques diverses, com la flora autòctona, els orígens de l’esport a Cerdanya, el calendari egipci, l'ús del vel islàmic o el genocidi d’Armènia. Des del GRC calculen que el cicle ha aplegat aquest estiu unes 400 persones, xifra que consideren molt positiva.

Veient la bona acollida que té el cicle any rere any, des del GRC aposten per mantenir-lo i seguir programant xerrades de tot tipus, sobretot de caire històric i científic.

Recordem que aquest diumenge dia 9 tindrà lloc a Prullans l’entrega de dos premis: el premi Sebastià Bosom, que s'atorgarà a l'estudiant Jofre Abellanet i Quim Real rebrà un accèssit i el premi Josep Egozcue-Vila de Puigcerdà que serà per Manel Figuera.
El Grup de Recerca ja prepara les activitats d’aquesta segona meitat de l’any. El programa de tardor-hivern inclou conferències sobre patrimoni de la comarca, activitats durant la setmana de la ciència o el cicle de conferències 'Explica'm una història'.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRC

El Pirineu avui