La Diputació de Girona subvencionarà ajuntaments de les comarques gironines amb un total de 350.000 euros per a despeses corrents arran de les nevades de l’any 2018. Aquesta xifra representa el doble del total de les ajudes que l'ens va destinar l'any passat a aquest mateix propòsit. De fet, la convocatòria de subvencions inicialment ascendia a 175.000 euros però degut a les nevades del passat hivern s'ha ampliat a aquests 350.000 euros. Aquest mateix dimarts, la junta de govern ha acordat l’aprovació de la concessió de les subvencions.

Les ajudes beneficiaran 45 pobles de diferents comarques, entre les quals hi ha Cerdanya, Ripollès, la Selva o Osona.

Així doncs, aquests diners serviran per finançar actuacions com la retirada de neu i gel, les despeses extraordinàries de personal, l'estesa de sal o contractació de maquinària especialitzada.

Per altra banda, també s’ha aprovat la convocatòria per a inversions en despeses de nevades de 105.000 euros que en la propera junta està previst ampliar fins a 155.000 euros, i atorgar les subvencions corresponents per a compra de maquinària, construcció de sitges de sal o adquisició de pales llevaneus.

El Pirineu avui