L'escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa ha iniciat aquest dilluns un nou curs escolar. I ha estat una tornada especial, després que l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola els impedís rebre l'ajuda anual de 35.000 euros de la Generalitat, vital per poder mantenir obert el centre. Les famílies i l'escola van engegar llavors una campanya de donacions que va tenir un gran ressò i, en només 10 dies, van poder recollir aquesta quantitat. Des de la direcció del centre s'han mostrat agraïts i emocionats de poder encetar un nou curs.

Dels 47 alumnes del darrer curs han passat als 40. Des del centre han explicat que amb l'amenaça de tancament han baixat el nombre de matricules però que, un cop rebin la confirmació per part de la Generalitat, possiblement s'incrementarà el total d'alumnes.
Pel que fa a les novetats, l'escola multilingüe de Sallagosa ha introduït aquest curs l'anglès des dels 2 anys i també l'aprenentatge del llenguatge dels signes.

L'escola Jordi Pere Cerdà disposa de quatre aules i cinc mestres i auxiliars. El 60% dels nens i nenes són francòfons i el 40% catalanoparlants. La llengua vehicular del centre és el català, però, com hem dit, també es parla francès, anglès i castellà.
Recordem que el centre compta amb un pressupost anual de 125.000 euros, dels quals el 40% es finança amb les quotes dels pares i mares. El 60% restant es cobreix amb l’ajuda de la Generalitat, que representa el 28% del total, i amb les dues subvencions que rep del govern francès.

Parlen al vídeo: SÒNIA FERRARO, DIRECTORA ESCOLA JORDI PERE CERDÀ SALLAGOSA

El Pirineu avui