Ipcena demana a la Comissió Europea que rebutgi la proposta del govern català de treure l’ós Goiat del Pirineu. Així ho especifica en una denuncia presentada davant d’aquest òrgan europeu aquest dilluns i on també demana que es presenti proves, com ara les necròpsies, que verifiquin que realment els atacs són d’ós. En aquest escrit, el grup ecologista demana que la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió freni aquest intent d’expulsió de l’ós Goiat però també demana que l’equip PirosLife dediqui tots els recursos de què disposa per verificar l’adaptació de l’animal a un territori nou, així com que es treballi en la sensibilització de la població, ja que segons ha comentat en roda de premsa el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, no s’ha invertit prou en millorar la percepció de la presència d’ós al territori.
D’altra banda, l’ONG Nova Eucària ha emès un comunicat on dona suport a la concentració en defensa de l’ós Goiat convocada per aquest dissabte a Barcelona i comunica que l’entitat animalista ha interposat una denúncia per via penal contra els ramaders i els sindicats ASAJA i Unió de Pagesos que dilluns passat van deixar un vedell ferit a la seu del Parc Natural de l’Alt Pirineu com a protesta per la presència d’ós al territori.

El Pirineu avui