La possible candidatura Pirineus-Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern continua fent passos. Un consultor i exdirectiu executiu del Comitè Olímpic Internacional, Gilbert Felli, visita des d’aquest dimarts i fins dijous els diferents emplaçaments on s’haurien de desenvolupar les proves. L’objectiu és conèixer el plantejament i les línies mestres del projecte, per tal de valorar les possibilitats de victòria que tindria la candidatura. Les noves regles del COI en aquest àmbit volen evitar que els territoris amb poques possibilitats de guanyar acabin fent inversions prèvies i malgastant diners en infrastructures que després no acolliran cap prova olímpica. Està previst que aquest dimecres al matí la comitiva del COI, acompanyada per representants de la Generalitat, de Ferrocarrils i d’autoritats locals, visiti les instal·lacions de la Molina. Posteriorment marxaran en helicòpter cap a la Val d’Aran, on es reuniran amb representants del Conselh Generau i visitaran les instal·lacions de Baqueira. També està previst que visitin l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell. L'objectiu és que el projecte Pirineus-Barcelona es converteixi en candidatura oficial l'any 2030, però no és descartable que pugui presentar-se en l'edició del 2026, amb la canadenca Calgary, i la japonesa Sapporo com a rivals més forts.

El Pirineu avui