El parc situat a tocar del centre Cívic Escoles Velles de Bellver de Cerdanya es dirà ben aviat parc de l'1 d'Octubre. En el darrer ple, l'ajuntament ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel regidor demòcrata Marc Fernández on es proposa anomenar així aquest espai, que fins ara no tenia nom, a diferència de la zona on es troba, que sí que en té. La moció també contempla la instal·lació d'una placa commemorativa dels fets i d'agraïment a la ciutadania per la implicació en fer possible la jornada del referèndum.

El plenari també va aprovar per unanimitat la moció per col·locar una pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics al balcó de l'ajuntament i es demana que no es retiri fins que tots i totes tornin a ser a casa.
La intenció de l'ajuntament és que la placa es col·loqui abans de l'1 d'octubre d'enguany. També vol fer partícips als veïns del nou nom del parc i per això el consistori estudia la possibilitat d'organitzar un acte solemne el cap de setmana anterior del 29 i 30 de setembre.

Parlen al vídeo: MARC FERNÀNDEZ, PORTAVEU PDECAT AJUNTAMENT BELLVER

El Pirineu avui