La Guingueta d'Ix ha celebrat per tercer any consecutiu la Festa Catalana, una jornada de caire festiu que vol donar a conèixer les tradicions de Catalunya als veïns d'aquesta població de l'Alta Cerdanya i també als visitants. Durant tot el dissabte, s'han programat un seguit d'activitats, com ara cercavila amb els gegants dels Angles i de Tuïr, un espectacle casteller amb la colla del Riberal, sardanes, havaneres o correfoc.

La festa Catalana també ha comptat amb una fira de productes artesans, llibres en català i manualitats de tot tipus. Les parades s'han col·locat al llarg del dia a la renovada Avinguda Porta de França, tallada al trànsit de vehicles amb motiu de la festa.
Des de l'ajuntament de la Guingueta d'Ix aposten per mantenir aquesta jornada festiva i promocionar la cultura i la llengua catalana a l'altra banda de la frontera.

La Festa Catalana de la Guingueta d'Ix ha clos el Festival Transfronterer d'Arts Escèniques que organitzen conjuntament amb Puigcerdà. Recordem que aquest va començar el passat 21 de juliol i que, al llarg de les setmanes d'estiu, han tingut lloc concerts, representacions de teatre o la trobada amb els acordionistes del Pirineu.

Parlen al vídeo: JEAN-JACQUES FORTUNY, ALCALDE LA GUINGUETA IX

El Pirineu avui