El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha demanat informació a la Generalitat sobre l’estat en què es troben els permisos per fer prospeccions mineres a l’Alt Pirineu. Principalment, s’interessa per l’avaluació de l’impacte ambiental i per la valoració que fa del projecte el departament de Territori i Sostenibilitat. En un comunicat, el síndic ha constatat que una empresa pertanyent al grup australià Apollo Minerals ha iniciat els tràmits per explotar un jaciment de tungstè i or al barranc del port de Salau i també al riu Salat, a la frontera entre el Pallars Sobirà i l’Arieja. En la nota, el síndic assenyala que aquestes activitats afectarien uns 55 quilòmetres quadrats, situats principalment a Catalunya, concretament dins del territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu. En aquest sentit, Ribó assenyala el gran impacte mediambiental que tindria tot el procés, ja que caldria obrir pistes per a vehicles, transportar-hi maquinària i fer perforacions. En aquest sentit, remarca que els grups parlamentaris de Catalunya en Comú Podem i la CUP, la presidenta de la pedania d'Alòs d'Isil i l'alcaldessa d'Alt Àneu, a més de diverses organitzacions ecologistes, s'han mobilitzat en contra de l'atorgament de l'autorització per fer aquestes activitats.

El Pirineu avui