Durant els diumenges del mes de setembre es farà visites guiades als centres d’alevinatge de Llavorsí i Escaló, on hi ha exemplars de truita de riu autòctona que creixen per poder ser retornats al riu i evitar així que minvi l’espècie.

Durant aquests dies previs a començar les visites, els Agents Rurals han estat recollint exemplars alevins del riu Noguera Pallaresa per tal de portar-los als centres d’alevinatge. Un cop allí es feia la tria i els exemplars adults es retornaven al riu.

El projecte compta amb la col·laboració de les Societats de Pescadors del territori, ja que és una forma de mantenir l’espècie autòctona i promoure la tant entre els veïns de les comarques pallareses com el turisme de pesca.

Els pescadors ja han notat l’increment de truites al riu Noguera Pallaresa des de que es du a terme reintroduccions.
Aquesta però és la primera vegada que els canals d’alevinatge tenen un calendari de visites guiades, a més enguany també s’han pogut dur a terme obres de millora als espais a través de l’ajuda del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Parlen al vídeo: CARLES ISUS, PRESIDENT C.C. PALLARS SOBIRÀ - JOSEP MARIA PUIGARNAU, AGENT MAJOR DE FAUNA - JOSEP AMORÓS, PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ CONVENI PALLARESA

El Pirineu avui