Multitudinària manifestació convocada per Unió de Pagesos a Vielha per denunciar els greus danys que ocasiona la fauna protegida a la ramaderia i agricultura de muntanya. Gairebé 400 persones hi han participat sota el lema “Eth territòri de montanha, en luta. Os, arrian, cabiròu, sanglièr... Non mès damatges de fauna!”.

El sindicat Unió de Pagesos exigeix mesures efectives que permetin la subsistència de la ramaderia al Pirineu i el seu foment entre el col·lectiu més jove alhora que també es protegeix la biodiversitat. 
També, afirmen, l’extracció de l’os Goiat, el més agressiu, no posarà fi al problema.

Els pagesos no han sigut els únics a participar en aquesta manifestació, també s’hi han sumat excursionistes i turistes que visiten de forma habitual la Val d’Aran per caminar per la muntanya. 

A l’última reunió entre la Generalitat i el Conselh Generau es va determinar extreure l’ós Goiat, i es va prometre elaborar un estudi per determinar el nombre d’ossos i delimitar l’activitat humana als Pirineus per tal de prendre futures decisions. 

Parlen al vídeo: JOAN CABALL - COORDINADOR NACIONAL D’UNIÓ DE PAGESOS - AGUSTÍ MESTRE- EXCURSIONISTA HABITUAL DE LA VAL D'ARAN

El Pirineu avui