Els Bombers voluntaris de Puigcerdà han participat aquest dijous en una sessió fotogràfica molt especial a l'estany. Una de les moltes instantànies que els han fet formarà part del calendari solidari 'Bombers amb Causa 2019', una iniciativa impulsada per Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu i on també hi participen els Bombers de Barcelona i d’Andorra. Però els vertaders protagonistes de la sessió no han estat els bombers, sinó en Ferran i els seus germans. I és que el calendari sempre compta amb la participació de nens i nenes de la zona que són atesos a l'Hospital Sant Joan de Déu.
Serà el vuitè any que es posa a la venda el calendari i, un cop més, els fons aconseguits amb aquesta iniciativa es destinaran a la infància en risc: per una banda, a la recerca biomèdica en malalties maternoinfantils i, per una altra, a projectes socials per a infants en situació vulnerable.

Les sessions de fotos, fetes desinteressadament per diferents fotògrafs de reconegut prestigi, van començar el passat mes de juny a Matadepera i s'han anat fent en diferents poblacions catalanes, com Girona, Reus o Maçanet. En aquesta ocasió, s'ha escollit un lloc emblemàtic de Puigcerdà, com és l'estany i el Parc Schierbeck. Els protagonistes han començat fent una guerra d'aigua i han acabat tots a dins el llac, tot reflectint la complicitat dels infants amb el cos de bombers d’una manera divertida.

El calendari solidari té un preu de 10 euros i es posarà a la venda a finals de setembre a les llibreries Abacus i després també es podrà trobar en algunes botigues i supermercats. Des de la seva posada en marxa, ‘Bombers amb causa’ ha recaptat més de 340.000€.

Parlen al vídeo: CRISTINA VÀZQUEZ, RESPONSABLE OBRA SOCIAL SANT JOAN DE DÉU - QUIM ARENAS, CAP PARC BOMBERS PUIGCERDÀ

El Pirineu avui